Ontstaan

   

Oude F1 auto

 

Er is niet echt een specifieke plaats waar de F1 is ontstaan mensen raceten al in autos sinds het begin van de 20ste eeuw tussen de jaren 30 en 40 waren er verschillende plannen om de racers vzn verschillende lznden te verzamelen om een eerste kampioenschap te orgeniseren, maar door de Eerste Wereldoorlog vielen deze plannen in het water.

Na de oorlog, in 1946 stelde de FIA (Federation Internationale de l’Automobile) een paar regels op en richtte de eerste Formula 1 race op in Silverstone, Groot-Brittanië, in 1950.

Het onstaan van de Formula 1 heeft niet echt een specifieke ontstaansplek. Hoewel de eerste race in GB was, waren er racers van verschillende landen zoals Frankrijk en Spanje. In de eerste seizoenen van de Formula 1 werden er ook races buiten Europa geörganiseerd zoals de Indianapolis 500 Grand Prix.

In het begin noemde de Formula 1 anders. Er waren namelijk 3 namen die werden gebruikt voor de F1 zoals Formula A, Fomrula I en natuurlijk Formula 1. Voor de F2 waren er ook 3 namen gebruikt namelijk Formula B, Formula II en Formula 2. Pas bij de toevoeging van de Formula 3 werd er een vaste benaming gekozen aangezien deze altijd maar 1 benaming heeft gehad, daardoor werden de F1 en F2 ook zo benoemd.